Hlavní obsah

Stačil mžik a hodinky za 250 000 Kč byly nenávratně zničeny

Novinky, zgl

Co všechno snesou nové chytré hodinky společnosti Apple? Internet je doslova zamořen videy, kde lidé s nejlevnější verzí Apple Watch dělají všemožné kousky – házejí je na zem, šlapou po nich nebo se s nimi jdou záměrně koupat, i když nejsou vodotěsné. Jenže partička testerů se nyní rozhodla podívat na zoubek nejdražší variantě, která se prodává v přepočtu za čtvrt miliónu korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hodinky Apple Watch v destrukčním testu s magnety neprošlyVideo: TechRax, Newsflare.com

 
Článek

K testu odolnosti drahých hodinek s logem nakousnutého jablka se odhodlali testeři, kteří na serveru YouTube mají vlastní kanál TechRax. Nejsou to žádní amatéři, jak by se mohlo na první pohled zdát. Například minulý týden obletěla svět zpráva, že vyzkoušeli, co všechno vydrží špičkový smartphone Samsung Galaxy S6 edge.

Jednoduše vzali kladivo a bušili do něj. A výsledek? Přístroj od jihokorejského elektronického gigantu, který má jako první na světě displej na třech stranách, toho vydržel až překvapivě hodně. Nakonec ale kladivu stejně podlehl. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S6 edge toho vydrží opravdu hodněVideo: TechRax

To chytré hodinky Apple Watch si hlavní roli v testovacím videu tak dlouho rozhodně nezahrály. Mladíci ze skupiny TechRax na ně totiž vzali dva velké magnety, které se prakticky ihned začaly protilehlými póly přitahovat. A protože hodinky byly tou dobou mezi nimi, bylo vmžiku po nich.

Mohlo by se zdát, že mladíci nevědí, co s penězi, a kvůli jednomu dobrému záběru vyhodili oknem 250 tisíc korun. Není to ale tak úplně pravda. Jejich videa totiž na internetu sledují milióny lidí a oni profitují ze zobrazované reklamy. Jak se tedy zdá, rozbíjet velmi drahou elektroniku se jim rozhodně vyplácí.

Co umí Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom mohou pohodlně pomocí dotykového displeje, který podporuje stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše stačí položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

V Česku se Apple Watch zatím neprodávají, ve světě je ale o ně obrovský zájem. Ten nemírní ani fakt, že se novinka neprodává za „lidovky“. Na americkém trhu začíná cena základního modelu Sport na 349 dolarech (cca 8800 Kč), zájemci o luxusní verzi „Edition" si však musí připravit nejméně 10 000 dolarů (přes 250 tisíc Kč). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám