Hlavní obsah

Apple stahuje z trhu přenosné reproduktory kvůli přehřívání

Americká technologická společnost Apple stahuje z trhu své přenosné reproduktory Beats Pill XL, které jsou k dostání rovněž v České republice. Důvodem je možné přehřívání baterií.

Foto: archív výrobce

Beats Pill XL

Článek

Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) uvedla, že Apple obdržel osm zpráv o přehřívání reproduktorů. Jeden uživatel si údajně spálil prst, další ohlásil, že mu přehřátý reproduktor poškodil stůl.

Podle CPSC se opatření týká zhruba 222 000 reproduktorů ve Spojených státech a dalších 11 000 v Kanadě. Reproduktory Beats Pill XL se nicméně prodávají i v dalších zemích, včetně České republiky.

Apple vyzývá zákazníky, aby reproduktory Beats Pill XL přestali používat a zaslali mu je zpět. Jako odškodné nabízí v případě České republiky 8150 Kč. Na svých internetových stránkách informuje, jak při vracení reproduktorů postupovat.

Problémy s přehříváním má i HTC

Problémy s přehříváním nemá pouze Apple. Letos v březnu se ukázalo, že stejnou nepříjemnost musí řešit také zástupci společnosti HTC u vlajkové lodi HTC One M9. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Během zátěžových testů výkonu se teplota nové jedničky vyšplhala až na 55,4 °C. Přímá konkurence na tom přitom byla výrazně lépe, u smartphonů Apple iPhone 6 Plus, LG G3 i Samsung Galaxy Note 4 se teploty pohybovaly v rozmezí 37,8 a 42,2 °C.

Výrazně lépe na tom byl dokonce i předchůdce. U chytrého telefonu HTC One M8 naměřili redaktoři serveru tweakers.net hodnotu 38,7 °C.

Na problémy s přehříváním reagovalo už i vedení firmy. Jeff Gordon z tiskového oddělení HTC uvedl, že přehřívání je způsobeno u předprodukčního vzorku nedotaženým softwarem a že prodejní verze takovými neduhy trpět nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám