Hlavní obsah

Nové tablety nahradí i notebook a dají se připevnit na zeď

Novinky, zgl

Počítačové tablety jsou rok od roku chytřejší. Nejnovější modely, které se aktuálně nabízejí na tuzemském trhu, dokážou směle konkurovat notebookům, zároveň je ale také můžeme připevnit na zeď. To ale nejsou jediné přednosti, jimiž se pochlubí.

Foto: archív výrobce

Asus Transformer Book T300CHI

Článek

Jednou z novinek je druhá generace tabletu Yoga od společnosti Lenovo. Ta je svým způsobem revoluční, a to především díky technologii AnyPen, která umožňuje ovládat dotykovou obrazovku prakticky čímkoliv – vidličkou, propiskou či obyčejnou tužkou.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 2 AnyPen

To se může hodit, když máte špinavé ruce, nebo pokud potřebujete přesnější ovládání. Jak jsme se přesvědčili v praxi, pomocí obyčejné tužky se dá na displeji velmi pohodlně a hlavně přesně kreslit.

Vyzdvihnout si zaslouží i zabudovaný stojánek v tabletu, díky němuž je zároveň možné novinku od Lenova pověsit klidně i na zeď. K čemu je to dobré? Například v kuchyni můžete mít recepty při vaření na tabletu doslova před očima.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 2 AnyPen

Rozměry tabletu Yoga 2 jsou víceméně dány osmipalcovou IPS obrazovkou, která se pochlubí rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Pracovní tempo zařízení určuje procesor Intel Atom Z3745, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,86 GHz. K dispozici jsou dále 2 GB operační paměti.

Lenovo Yoga 2 AnyPen se již prodává v tuzemských obchodech za cenu okolo sedmi tisíc korun.

Když tablet funguje jako notebook

Další novinkou je Transformer Book T300CHI od společnosti Asus, který se v Česku prodává za 23 500 Kč. Ten může na první pohled připomínat spíše klasický notebook než počítačový tablet.

Foto: archív výrobce

Asus Transformer Book T300CHI

Ve skutečnosti ale dokáže tento šikovný hybrid zastat obě funkce. Ve chvíli, kdy toužíte po větší mobilitě, stačí odtrhnout 12,5palcový dotykový displej s vysokým rozlišením 2560x1440 pixelů od základové stanice s klávesnicí a touchpadem. A máte tablet.

Podobných zařízení je na trhu celá řada, ale Transformer Book T300CHI má proti většině z nich navrch v otázce výkonu. Směle se může měřit s plnohodnotnými notebooky, díky šetřícím technologiím ale zároveň zvládne na baterii fungovat klidně i celý pracovní den.

To je zásluha především úsporného procesoru Intel Core M, který standardně pracuje při nízké frekvenci 0,8 GHz. V případě potřeby se ale dokáže automaticky přetaktovat až na 2 GHz. Ve výbavě nechybí ani 4GB operační paměť a 128GB SSD jednotka. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 8.1.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám