Hlavní obsah

Televizory od Applu? Vyrábět se prý nebudou

Americká technologická společnost Apple zrušila plány na výrobu vlastního televizoru s ultravysokým rozlišením. Napsal to v úterý list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Firma se údajně místo televizorů zaměří na vlastní internetovou televizi a vylepšení svého televizního zařízení, které umožňuje přenášet do televizorů programy z hudebního servisu iTunes a dalších firemních zdrojů.

Foto: Apple

Vstup na další segment trhu spotřební elektroniky by byl podle analytiků logickým pokračováním vývoje.

Článek

WSJ v březnu napsal, že Apple představí svou on-line televizi v červnu a její provoz zahájí v září. Firma k tomu měla nabídnout zeštíhlenou verzi svého multimediálního centra Apple TV s vylepšeným dálkovým ovládáním a novým softwarem, uvedl před dvěma měsíci list.

Informace o tom, že se Apple chystá vyrábět vlastní televizory, se objevovaly pravidelně několik posledních let. Podle některých zdrojů se měly prodávat pod značkou iTV, což je vcelku logické, protože americký počítačový gigant se vždy snaží pojmenovávat své přístroje stejným způsobem – k typu přístroje jednoduše přidá písmenko i. Stejné je to například u iPhonu (iTelefonu).

Vstup na další segment trhu spotřební elektroniky by byl podle analytiků logickým pokračováním vývoje, v jehož rámci výrobce osobních počítačů uvedl v posledních deseti letech na trh s velkým úspěchem nejprve hudební přehrávače iPod a po nich chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad.

Apple zatím zprávy o televizorech iTV nijak oficiálně nekomentoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám