Hlavní obsah

O Apple Watch budou mít zájem milióny lidí, předpovídají analytici

Americká společnost Apple v letošním roce prodá osm miliónů nových chytrých hodinek Apple Watch. Předpověděli to podle agentury Reuters analytici firmy Société Générale. Apple hodlá prodej těchto hodinek zahájit 24 dubna.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle nejnovějších recenzí představují Apple Watch "krásné" a "stylové" chytré hodinky, které mohou lidem na cestách usnadnit život. Recenzenti nicméně kritizují nízkou životnost baterie a pomalé aplikace, píše agentura Reuters.

"Apple Watch jsou zatím vhodné pro průkopníky," uvedl například Geoffrey Fowler z listu The Wall Street Journal. "Mapové aplikace jsou tak pomalé, že člověk dostává chuť vytáhnout papírové mapy," dodal.

Na baterii jen 18 hodin

Baterie hodinek by podle Applu měla na jedno nabití vydržet 18 hodin. Recenzentka Lauren Goodeová z technologického serveru Re/Code upozorňuje, že tato výdrž zaostává za podobnými elektronickými zařízeními jiných výrobců. Scott Stein ze serveru CNET navíc poukazuje na pomalé dobíjení baterie.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstupuje na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung. Chytré hodinky od Applu mají fungovat jako příslušenství pro chytrý telefon iPhone, zároveň však budou do určité míry suplovat jeho funkce. Bude s nimi možné například telefonovat.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Cena hodinek bude začínat na 349 dolarech (zhruba 8840 Kč), zájemci o luxusní verzi "Edition" si však budou muset připravit nejméně 1 000 dolarů (přes 25 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám