Hlavní obsah

Speciální brýle rozdají zadarmo. Má to ale háček

Brýle pro virtuální realitu Re Vive, na jejichž vývoji se podíleli herní gigant Valve a výrobce smartphonů HTC, se budou rozdávat zadarmo. Informoval o tom server PC Gamer s tím, že novinku budou moci získat bez vytažení jediného dolaru z kapsy vývojáři z celého světa.

BEZ KOMENTÁŘE: Zařízení pro virtuální realitu HTC Re Vive

 
Článek

Důvod tohoto kroku je prostý, obě společnosti se snaží na novou platformu pro virtuální realitu nalákat co nejvíce vývojářů, aby byl v době uvedení na trh dostatek kvalitního softwaru, především tedy her.

Kdy přesně se má zařízení Re Vive objevit v prodeji, zatím není jasné. Zástupci společnosti HTC pouze během premiéry na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress (MWC) zkraje března uvedli, že dostupnost je plánována ještě letos.

Foto: archív výrobce

HTC Re Vive

Otazník visí také nad prodejní cenou novinky. Výrobce zatím nic oficiálně nepotvrdil, podle některých zahraničních zdrojů se však přístroj bude nabízet za sumu v rozmezí 200 až 400 dolarů, tedy pěti až deseti tisíc korun.

Co umí virtuální brýle?

Zařízení Re Vive disponuje dvojicí displejů s rozlišením 1200 x 1080 obrazových bodů, z nichž každý promítá video pro jedno oko. Obraz se přitom dokáže obnovit až 90krát za sekundu, což jistě ocení právě herní nadšenci v akčních střílečkách.

Aby bylo zařízení schopno zachytit detailně pohyby hlavy, je vybaveno 70 různými senzory. Nejrůznější akcelerometry i gyroskopy dokážou podle výrobce určit polohu ve všech směrech s přesností na desetinu stupně.

Vlastní zvukový systém virtuální brýle od společnosti HTC neobsahují, snadno se však dají připojit libovolná sluchátka prostřednictvím tradičního konektoru jack. Spárovat novinka půjde také se speciálními ovladači, které se budou jednoduše držet v ruce podobně jako u televizních konzolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám