Hlavní obsah

CES 2015: S tabletem za 700 Kč chtějí udělat díru do světa

Novinky, mif (Las Vegas)
Las Vegas

Asijská společnost My Epads není kdovíjak známá, hlavně také proto, že se doposud soustředila výhradně na velkoodběratele. To by se mělo brzy změnit. Na trh totiž hodlá přinést v letošním roce počítačový tablet za bezkonkurenčně nejnižší cenu. Jako jeden z prvních výrobců prolomí hranici jednoho tisíce korun.

Foto: mif, Novinky

Zeepad 7

Článek

Novinka zvaná Zeepad 7 byla k vidění na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky na světě International Consumer Electronics Show (CES), který právě probíhá v americkém Las Vegas.

Samozřejmě za tisícovku není výbava nijak oslnivá. Tablet disponuje dotykovým displejem s úhlopříčkou sedm palců a rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. Samozřejmostí jsou dvě webkamery, byť každá má rozlišení pouze 0,3 Mpx.

Výkon neoslní, zpracování výtečné

Případní zájemci si budou muset vystačit s dvoujádrovým procesorem Boxchip A20 taktovaným na 1,2 GHz a 1 GB operační paměti. Dále je k dispozici 8GB úložný prostor. Na druhou stranu ani zavedené společnosti při cenách přesahujících tisíc korun, které již své přístroje nabízejí na tuzemském trhu, nemají parametry o moc lepší.

Proti nim má Zeepad 7 jednu nepopiratelnou výhodu - když jej vezmete do ruky, nemáte pocit, že držíte levnou malou krabičku, která se po pár přeneseních v batohu rozpadne. Naopak dílenské zpracování je velmi slušné a k vyšší odolnosti přispívají i pogumované chrániče, které obepínají tablet kolem dokola.

Zeepad 7 bude dostupný nejprve v Asii za 30 USD (700 Kč). Pokud však o něj bude velký zájem, plánuje firma rozšířit nabídku i na další trhy.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám