Hlavní obsah

Špičkový tablet od Xiaomi zlevnil před Vánocemi o tisíce korun

Novinky, mif

Vlajková loď společnosti Xiaomi je na trhu už několik měsíců. Mi Pad, stejně jako chytré telefony tohoto výrobce lákal při svém uvedení atraktivním poměrem cena/výkon. Za deset tisíc byla jeho výbava skvělá. Před Vánocemi navíc tento tablet zlevnil o další tři tisíce.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad

Článek

Podle Zboží.cz je možné Xiaomi Mi Pad koupit aktuálně nejlevněji za 6490 Kč. Někteří tuzemští výrobci si však přístroj stále cení klidně i na 8500 Kč.

I přes relativně nízkou cenu patří Xiaomi Mi Pad k nejvýkonnějším tabletům na trhu a směle se může měřit s konkurencí od společnosti Apple. Pracovní tempo u něj udává čtyřjádrový procesor nVidia Tegra K1 při frekvenci 2,2 GHz, který má k dispozici dále 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad

Velkou předností Xiaomi Mi Pad je také dotykový displej s úhlopříčkou 7,9 palce. Nabízí totiž nadstandardní rozlišení QXGA, tedy 2048 x 1536 obrazových bodů. Kapacita úložného prostoru činí 16 GB a je ji možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet micro SD.

Samozřejmostí jsou dva fotoaparáty, osmimegapixelový na zadní a pětimegapixelový na přední straně. Ve výbavě tabletu, který pracuje pod taktovkou operačního systému Android 4.4, nechybí ani bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth.

Od smartphonů k tabletům

Mi Pad je prvním tabletem společnosti Xiaomi. Tento čínský výrobce se v posledních dvou letech těšil neustále narůstající popularitě především díky nabídce smartphonů. Slušně vybavené modely se totiž prodávají za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu, a i proto jsou nové telefony tohoto výrobce prakticky okamžitě po uvedení na trh vyprodány.

Díky tomu se také společnost Xiaomi stala ve druhém čtvrtletí jedničkou na lukrativním čínském trhu s chytrými telefony, který je největší na světě. Předčila tak jihokorejského elektronického giganta Samsung. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám