Hlavní obsah

IPad Air 2 se také ohýbá

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy s nedostatečně pevnou konstrukcí, kvůli které dochází k ohýbání, netrápí pouze iPhone 6 Plus. Tzv. bend testu byl podroben také nový iPad Air 2 a výsledek není bohužel příliš pozitivní, jablečný tablet jde ohnout ještě snáze než chytrý telefon s logem nakousnutého jablka.

BEZ KOMENTÁŘE: Bend test iPadu Air 2

 
Článek

Vyzkoušet odolnost druhé generace modelu Air se rozhodl německý mladík, který na internetu vystupuje pod přezdívkou Marvinkroell. Jednoduše vzal tablet do rukou a palci zatlačil do středu displeje.

Přestože mladík rozhodně nepatří k nepřehlédnutelným kulturistům, tablet s logem nakousnutého jablka podlehl jeho síle okamžitě. Ani odolné sklo chránící dotykovou obrazovku deformaci nezabránilo.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air 2

Na vině je nejspíše honba za co nejtenčí konstrukcí. Apple iPad Air 2 je totiž nejtenčí tablet na světě, jehož tloušťka činí pouhých 6,1 mm. Novinka se spolu s menším iPadem mini 3 začala v Česku prodávat minulý týden. [celá zpráva]

Velkou pozornost si kvalita konstrukce nových přístrojů od Applu vysloužila letos v září, kdy odstartoval prodej nového iPhonu 6 Plus. Řada lidí si totiž u něj začala stěžovat, že se jim smartphone ohnul už jen tím, že jej měli v kapse u kalhot a sedli si.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

K ohybům telefonů dochází nejčastěji v oblasti tlačítek. Tedy v místě, kde jsou v kovové slitině vyříznuty otvory, což způsobuje oslabení celé konstrukce. Na druhou stranu tlačítka na bocích mají i smartphony konkurenčních výrobců a k podobným problémům u nich nedochází.

Podle Applu se však iPhony ohnuly pouze pár jedincům, v ostatních případech šlo o nestandardní použití přístroje. K otázce odolnosti nového iPadu Air 2 se americký počítačový gigant zatím nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám