Hlavní obsah

Samsung končí v Evropě s notebooky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung oficiálně oznámila, že na evropském trhu končí s notebooky. Tento krok se přitom netýká pouze strojů s operačním systémem Windows, ale také laptopů postavených na platformě Chrome OS. Ty přitom patřily v dané kategorii mezi nejlépe prodávané, uvedl server BBC.

Foto: archív výrobce

Jeden z aktuálně nabízených notebooků – model Ativ Book 9.

Článek

Spekulace o ukončení prodeje notebooků se objevily už zkraje roku. Tehdy však server DigiTimes tvrdil, že jde pouze o notebooky postavené na platformě Windows. Prý se neprodávají tak dobře, jak si zástupci jihokorejského elektronického gigantu představovali. [celá zpráva]

V loňském roce plánovali, že se jim podaří po celém světě prodat 17 miliónů laptopů, místo toho si zákazníka našlo jen 12 miliónů přístrojů. Prognózy analytických společností sice předpokládají, že letos prodeje notebooků stoupnou, ale ani to evidentně názor Samsungu nezměnilo.

Rychle se přizpůsobujeme potřebám a požadavkům trhu
prohlášení společnosti Samsung

„Rychle se přizpůsobujeme potřebám a požadavkům trhu. Právě proto ukončíme v Evropě prodej notebooků, a to včetně chromebooků,“ stojí v prohlášení společnosti Samsung.

„Tento krok je typický pro daný region a nemusí nutně reflektovat podmínky na jiných trzích. I na nich ale budeme nadále pečlivě vyhodnocovat podmínky, abychom byli schopni udržet konkurenceschopnost,“ uvedli zástupci firmy.

Konec naplánován na příští rok

Kdy přesně dojde k ukončení prodejů na evropském trhu, zatím není jasné. Podle dřívějších zpráv serveru DigiTimes je však tento krok naplánován na začátek roku 2015, kdy budou obchodníci prakticky jen doprodávat skladové zásoby.

Aktuálně Samsung nabízí na tuzemském trhu necelou desítku různých notebooků. Ceny se v závislosti na konkrétní konfiguraci pohybují mezi 8000 a 25 000 Kč.

V minulosti byla podobným způsobem ukončena také výroba malých a levných netbooků, jihokorejský elektronický gigant se tehdy k tomuto kroku odhodlal jako jeden z prvních výrobců. Záhy ho ale následovaly i další společnosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám