Hlavní obsah

Apple chystá zcela nový přístroj

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ukáže v září tradičně další generaci chytrých telefonů iPhone. Podle japonského listu Nikkei bude k vidění ale také úplně nové zařízení – chytré hodinky iWatch. S nimi bude chtít americký počítačový gigant uspět na trhu s nositelnou elektronikou, kterému předpovídají analytici zářnou budoucnost.

Foto: Apple

Jak budou vypadat iWatch od Applu, zatím není jasné. Na obrázku jsou hodinky, které Apple použil v jedné ze svých reklam na iPhone 5.

Článek

Spekulace o chytrých hodinkách kolují internetem již několik posledních měsíců. Novinka nazývaná po vzoru chytrých telefonů a počítačových tabletů tohoto výrobce jednoduše iWatch, by měla disponovat operačním systémem iOS 8, který Apple odhalil už na začátku června. [celá zpráva]

Právě proto má osmá generace této mobilní platformy takzvaná HealthKit, tedy soubor aplikací určený ke sledování vlastního zdravotního stavu. Díky tomu by chytré hodinky měly být schopny sledovat denní aktivitu – nejen pohyb, ale také například spálené kalorie.

Foto: archív výrobce

Samsung Gear Fit

Na podobném principu fungují i konkurenční chytré hodinky, například Gear Fit od jihokorejské společnosti Samsung. A utajovaná novinka od Applu se konkurenci bude údajně podobat také v dalších parametrech.

Chytré hodinky iWatch by měly nabídnout, stejně jako Gear Fit, speciální flexibilní dotykový OLED monitor, který obepne zápěstí. Kvůli tomu již zástupci firmy vypsali loni v dubnu výběrové řízení na displejového specialistu. [celá zpráva]

V prodeji od října, cena neznámá

Žádné další informace však o nových chytrých hodinkách od Applu zatím nejsou známy. Jisté tak není ani to, kolik budou stát. Pokud iWatch americký počítačový gigant skutečně ukáže v září, s největší pravděpodobností se na pultech obchodů objeví už začátkem října, napsal list Nikkei.

Foto: Sony

Smartwatch 2

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Výrobě chytrých hodinek se již věnují například kromě Samsungu také společnosti LG a Sony. Podle listu The Wall Street Journal pracuje na vlastním modelu také společnost Microsoft. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: LG G WatchVideo: LG

Obchody zaplavila nositelná elektronika

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Desítky malých přístrojů určených ke každodennímu nošení zaplavily i tuzemské obchody a celá řada dalších se chystá do prodeje.

Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či brýle ukrývající televizor jsou na trhu již několik let. Větší popularitě se ale tyto přístroje těší až v posledních letech, což je zásluha i samotných výrobců – na trh přinášejí stále další novinky.

Nositelná elektronika má různá zaměření. Například fitness náramky se snaží monitorovat zdravotní stav a kondičku, chytré hodinky zase dovedou přenášet data z telefonů a tabletů, a dokonce v některých případech i telefonovat. Zobrazování času je u nich až druhotná funkce.

Postupně se začíná rozšiřovat také trh s chytrými brýlemi, které také do jisté míry přebírají funkce chytrých telefonů. Tento segment trhu je však zatím v plenkách. Současné brýle nebo helmy, které se v Česku prodávají, dokážou fungovat pouze jako sofistikovanější monitor. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám