Hlavní obsah

Dotykový televizor má nahradit v domácnostech počítače

Novinky, mif

Chytré televizory v dnešní době nabízejí přístup k on-line video archivům, instalaci her i možnost připojení k internetu. Plnohodnotný počítač však zatím nahradit nedovednou. Právě to by se mělo ale v dohledné době změnit. To je alespoň vize společnosti Apek, která chystá uvést na trh nový hybrid nazývaný MaxPad.

BEZ KOMENTÁŘE: Apek MaxPadVideo: Apek Maxpad

 
Článek

Novinka je od běžné televize na první pohled k nerozeznání. Jenže obrazovka v úzkém těle je dotyková, a to ve všech nabízených úhlopříčkách – 39, 50 a 64,5 palce. I přes větší rozměry je tak přístroj možné ovládat pohodlně dotyky, podobně jako obyčejný tablet.

Foto: archív výrobce

Apek MaxPad

Pod plastovým krytem se navíc ukrývají součástky plnohodnotného počítače, což je právě jedna z největších přednostní. Díky předinstalovanému operačnímu systému Windows 8, který se se objevuje na chytrém televizoru vůbec poprvé, je totiž celou sestavu možné používat jako klasický stolní počítač.

Výkonu je k dispozici požehnaně. Základem je čtyřjádrový procesor od AMD, který spolupracuje s grafickým čipem Radeon HD7660D. Pro uložení dat slouží hned dva disky – rychlá SSD jednotka s kapacitou 60 GB a klasický 500GB pevný disk.

Foto: archív výrobce

Z jedné strany obyčejný ovladač, z druhé plnohodnotná QWERTY klávesnice.

Ve výbavě tohoto stroje nechybí ani bezdrátový WiFi adaptér nebo zabudovaná webkamera s rozlišením pět megapixelů. Samozřejmostí je i klasický dálkový ovladač. Ten je ale praktičtější než modely, které se dodávají k obyčejným televizorům. Na jeho spodní straně se totiž nachází plnohodnotná QWERTY klávesnice.

Velice slušné konfiguraci, především prostornému dotykovému monitoru, odpovídá i pořizovací cena. Základní 39palcový model vyjde na 5700 dolarů (113 000 korun). Nejvyšší konfigurace s 64,5palcovou obrazovou plochou vyjde na 12 000 dolarů, tedy téměř 240 000 korun.

Foto: archív výrobce

Apek MaxPad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám