Hlavní obsah

Chytré sluchátko promítá obraz přímo do oka

Novinky, zgl

Velké popularitě se v poslední době těší takzvaná nositelná elektronika, tedy nejrůznější fitness náramky či chytré hodinky. Právě ve jmenované kategorii se snaží se svou řadou Gear uspět také společnost Samsung. Tím však ambice této společnosti nekončí, chystá i chytré sluchátko.

Foto: archív výrobce

Prototyp chytrého sluchátka

Článek

A že nejde o žádnou hudbu budoucnosti, dosvědčuje čerstvý patent tohoto výrobce. Sluchátko na první pohled může vypadat jako obyčejné hands-free. Na jeho konci je však umístěn výklopný heads-up displej, který promítá obraz uživateli přímo do oka.

Foto: archív výrobce

Prototyp chytrého sluchátka

Novinka by měla být přímou odpovědí na chytré brýle, na kterých v současné době pracuje hned několik konkurenčních výrobců. Je tedy více než pravděpodobné, že verze od Samsungu bude spolupracovat s chytrými telefony a počítačovými tablety tohoto výrobce.

Žádné bližší informace však nejsou k dispozici, uvedl server Softpedia. Jasná tak není konkrétní cena ani dostupnost produktu.

Miliónový byznys

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Samsung se doposud věnoval v tomto odvětví především chytrým hodinkám. Jednou z posledních novinek je verze Gear Fit, která je vybavena zahnutým barevným displejem. Hodinky hlídají mimo jiné zdravotní stav majitele a zobrazují došlé zprávy.

Foto: Albert Gea, Reuters

Na sportovce cílí chytré hodinky Galaxy Gear Fit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám