Hlavní obsah

Nejtenčí a nejlehčí. Výrobci se s novými tablety předhánějí

Na největším veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně byla k vidění celá řada nových chytrých telefonů. Představeno bylo ale i několik velmi zajímavých tabletů. Výrobci se často předháněli, kdo nabídne lehčí a tenčí novinku.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

MadiaPad X1

Článek

Nejprve přišla společnost Huawei a představila svůj sedmipalcový MadiaPad X1 o tloušťce kolem 7,2 mm, aby jí prvenství záhy přebrala společnost Sony s přístrojem Xperia Z2 Tablet s tloušťkou 6,4 mm, který je navíc voděodolný.

Tablet od Huawei s operačním systémem Android je vybaven čtyřjádrovým procesorem a 13megapixelovou kamerou. Umožňuje telefonování a připojení prostřednictvím LTE. Sedmipalcový tablet MediaPad X1 bude navíc komunikovat s takzvaným chytrým náramkem TalkBand B1.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

TalkBand B1

TalkBand od Huawei v sobě kombinuje tzv. fitness náramek s hodinkami, využívaný například pro hlídání zdravotní kondice nebo spánkového režimu, ale i jako náhlavní sada pro telefonování z tabletu. Tablet a náramek spolu komunikují přes bluetooth nebo NFC, náramek se dobíjí vestavěným USB konektorem.

Xperia Z2 Tablet od Sony naproti tomu patří do kategorie větších, desetipalcových zařízení. Váží jen zhruba 430 gramů a baterie mu na jedno nabití vydrží až deset hodin přehrávání filmů nebo 100 hodin přehrávání hudby. Vedle tabletu přijde v březnu na trh i nová vlajková loď mezi chytrými telefony Sony, přístroj Xperia Z2.

Foto: Albert Gea, Reuters

Xperia Z2 Tablet

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám