Hlavní obsah

Trh zaplaví chytré hodinky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky zatím prodejní rekordy netrhají, nejspíše i kvůli tomu, že na trhu je zatím nabízí jen pár prodejců. Analytici však tomuto odvětví věští zářnou budoucnost. Především kvůli tomu, že v průběhu letošního roku se chystá na pulty obchodů celá řada nových modelů.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

V průběhu letošního roku se chystá na pulty obchodů celá řada nových modelů chytrých hodinek.

Článek

Jednu z prvních vlaštovek by měla přinést na konci roku společnost Huawei. Stát by se tak mělo na největším mobilním veletrhu v Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně. Co přesně bude tato novinka umět, však zatím výrobce neprozradil.

Právě na MWC 2014 by měla být k vidění také druhá generace hodinek Galaxy Gear od Samsungu. Ty by se měly ukázat společně s novou vlajkovou lodí jihokorejského elektronického gigantu – smartphonem Galaxy S5. [celá zpráva]

Fotografie zástupců Samsungu zveřejněná na Twitteru.

Většina chytrých hodinek dnes slouží jako příslušenství pro chytré telefony. Například při telefonování tak u aktuálně nabízeného modelu Galaxy Gear není potřeba vytahovat smartphone z kapsy, jednoduše stačí přiložit náramkové hodinky k uchu. Hodinky navíc mají v pásku integrovanou kameru – stačí jeden klik a momentka je hotová.

Zda se nové modely naučí ještě nějaké další dovednosti, zatím není jasné. Na chytré hodinky nicméně sázejí i další výrobci. Podle neoficiálních informací je chystá Apple i Microsoft. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám