Hlavní obsah

Tablety budou konkurovat špičkovým kamerám a fotoaparátům

Novinky, Sebastyan Armero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony již v průběhu loňského roku uvedla na trh odnímatelné objektivy pro chytré telefony. Tuto technickou vychytávku, která by měla kvalitu snímků povznést až na úroveň špičkových kompaktů a kamer, budou moci brzy využívat také počítačové tablety. Upozornil na to server Mashable.

Foto: archív výrobce

Díky držáku SPA-TA1 bude možné výměnné objektivy od Sony připevnit i k počítačovým tabletům.

Článek

Pro tablety bude možné použít stejné objektivy, které japonský výrobce aktuálně nabízí i pro smartphony. Přikoupit k nim bude nutné pouze speciální nástavec nazývaný SPA-TA1, který zajišťuje kompatibilitu i s výrazně většími displeji, respektive větší šířkou tabletu.

Právě díky speciálnímu držáku bude možné bezdrátové objektivy připojit ke všem přístrojům se šířkou od 85 do 190 mm. Zahrnuta by tedy měla být kompletní nabídka mobilních přístrojů od Sony, a to nejen tabletů. Použití bude možné také s přístroji konkurenčních výrobců.

Foto: archív výrobce

Výměnné objektivy je možné zakoupit již dnes.

Odnímatelné objektivy je již nyní možné zakoupit v tuzemských obchodech. Základní 18megapixelový model QX10 se v bílém i černém provedení prodává za 4500 Kč, 20megapixelová verze QX100 pak vyjde na 10 500 Kč.

Držák SPA-TA1, který bude umožňovat používání těchto bezdrátových objektivů také u tabletů, by se měl na pultech obchodů objevit už v dubnu. Počítá se s cenou okolo 700 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám