Hlavní obsah

Nový televizor je možné ohýbat pomocí dálkového ovladače

Společnost Samsung Electronics představila prototyp „ohybatelného” televizoru. Zakřivení obrazovky s úhlopříčkou 216 centimetrů lze ovládat na dálku, informoval v úterý zpravodajský server BBC. Vlastní ohebnou televizi ohlásil i jihokorejský konkurent LG Electronics. Firmy tvrdí, že zakřivení obrazovky může poskytnout lepší vizuální zážitek.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Zakřivený televizor od Samsungu

Článek

Společnost Samsung představila svůj LED televizor Bendable TV na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Míru zakřivení obrazovky je prý možné určovat podle toho, kolik lidí a v jaké vzdálenosti televizi sleduje.

Jihokorejský rival LG Electronics se mezitím chystá ukázat menší pružnou televizi s úhlopříčkou 196 centimetrů, která bude spočívat na technologii OLED. Společnost by televizor měla představit během tohoto týdne.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Prohnuté televizory od Samsungu

Pro tyto firmy je teď velkým úkolem ukázat, že svět to skutečně potřebuje," tvrdí podle BBC konzultant Martin Garner ze společnost CCS Insight.

Předpokládanou cenu ani datum uvedení na trh ale žádná z firem zatím nezveřejnila. Nicméně lze předpokládat, že pořizovací částka nebude rozhodně nízká. Oba výrobci totiž již nabízejí od loňského roku zakřivené televizory, které však nelze ohýbat. Prodávají se za více než 200 tisíc korun. [celá zpráva]

LG a Samsung také vystavují nové verze televizorů s pevným zakřivením. Úhlopříčka nových modelů s vydutou obrazovkou měří 267 centimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám