Hlavní obsah

Samsung chystá uvedení nových chytrých hodinek

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v průběhu letošního roku by se měly na trhu objevit nové chytré hodinky společnosti Samsung. Anglická pobočka jihokorejského elektronického giganta totiž na svém twitterovém účtu zveřejnila snímek, na kterém je vyobrazen aktuálně prodávaný model s loňským letopočtem a nápis „co dál?“ u roku 2014.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízený model hodinek Galaxy Gear

Článek

Příchod druhé generace chytrých hodinek sice společnost Samsung zatím oficiálně nepotvrdila, ale zveřejněný snímek zapadá do skládačky informací, které na internet unikly již v loňském roce. Podle nich by měly Galaxy Gear s pořadovým číslem dva spatřit světlo světa už během prvního čtvrtletí.

Fotografie zástupců Samsungu zveřejněná na Twitteru.

Žádné další informace o chystané novince zatím nejsou známy. Aktuálně prodávaný model nabízí displej s úhlopříčkou 1,63 palce a rozlišením 320 x 320 obrazových bodů. Dotykový panel je vybaven osvědčenou technologií Super AMOLED, díky níž disponuje věrnějším podáním barev, lepšími pozorovacími úhly a dobrou čitelností na slunci.

Přímo do hodinek je možné instalovat nejrůznější aplikace. Při zahájení prodeje by jich měla být k dispozici asi stovka. Počítá se i s využitím vychytávek z chytrých telefonů od Samsungu, například s technologií S Voice. Ta umožňuje vyhledávat informace hlasem a komunikovat s přístrojem.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Chytré hodinky mají sloužit jako příslušenství pro populární smartphony a zjednodušit práci s nimi. Například při telefonování tak v případě modelu Galaxy Gear není potřeba vytahovat chytrý telefon z kapsy, jednoduše stačí přiložit náramkové hodinky k uchu. Hodinky navíc mají v pásku integrovanou kameru – stačí jeden klik a momentka je hotová.

Na chytré hodinky sázejí i další výrobci. Podle neoficiálních informací je chystají Apple i Microsoft. Vlastní model, který je kromě telefonu schopen komunikovat i s automobilem, představila také společnost Nissan. [celá zpráva]

Foto: Nissan

Chytré hodinky Nissan Nismo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám