Hlavní obsah

Nové hybridy dorazily do Česka. Ceny startují na 22 tisících korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Českých obchodech se tento týden začaly prodávat hned dvě hybridní novinky. Jednou z nich je dlouho očekávaný Asus Transformer Book Trio, který může fungovat jako notebook, tablet nebo dokonce i stolní počítač. Druhou novinkou je Lenovo ThinkPad Yoga, který byl vidět v září na veletrhu IFA.

Foto: Asus

Transformer Book Trio

Článek

I přes své odlišné zaměření a rozdílnou funkčnost se oba přístroje nabízejí za velice podobnou cenu. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je možné Transformer Book Trio sehnat od 23 689 Kč, některé nabídky se však šplhají až k hranici 28 000 korun. Nabídky ThinkPadu Yoga pak startují na 22 591 Kč.

Základem modelu Transformer Book Trio je displej s úhlopříčkou 11,6 palce a rozlišením 1920 x 1080. Samotný tablet je vybaven 1,6GHz procesorem Intel Atom a k dispozici má až 16 GB úložného prostoru.

Foto: Asus

Transformer Book Trio

K monitoru je navíc možné připojit speciální dokovací stanici ve tvaru klávesnice, která je vybavena vlastním procesorem Intel Core i5 čtvrté generace (k dispozici je i výkonnější verze s Core i7) a 500GB pevným diskem. S externím displejem pak tato dokovací stanice dokáže fungovat i jako stolní PC a tablet je stále k dispozici jako další zařízení.

Transformer Book Trio je schopen pracovat se dvěma operačními systémy. Pokud novinku používáte jako tablet, pracuje s šetrným Androidem. Notebook a stolní PC však využívá Windows 8. Uložená data jsou přitom přístupná z obou systémů.

Foto: Lenovo

ThinkPad Yoga

Notebooky řady ThinkPad jsou ryze korporátní stroje. Společnost Lenovo se je ale nyní snaží proměnit v praktičtější hybridy – výsledkem je ThinkPad Yoga. Na první pohled se tento stroj nijak neliší od obyčejných přenosných počítačů, novince nechybí plnohodnotná klávesnice s rozložením QWERTY pro pohodlné psaní a tradiční touchpad nahrazující funkce myši.

V tablet se ThinkPad Yoga promění ve chvíli, kdy displej prohnete až pod klávesnici. Ta pak začne sloužit jako podstavec monitoru. Zařízení se v takovémto stavu ovládá výhradně prostřednictvím dotykového IPS panelu s úhlopříčkou 12,5 palce. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 8.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám