Hlavní obsah

Lehký ultrabook slibuje rekordní výdrž baterie

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní výdrž až 22 hodin na jedno nabití slibuje nový ultrabook společnosti Toshiba. I přestože je s ním možné pracovat celý den bez elektrické zásuvky, pochlubí se také velice nízkou hmotností. Samozřejmě některé parametry tohoto stroje byly vysoké výdrži podřízeny.

Foto: archív výrobce

Toshiba Dynabook Kira V634

Článek

Ultrabook Toshiba Dynabook Kira V634 je vybaven 13palcovým displejem s rozlišením 1366 x 768 bodů. Základem je procesor Intel Core i5 s taktem 1,6 GHz, který doplňují 8GB operační paměť a 128GB SSD jednotka. Samozřejmostí jsou bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth.

Foto: archív výrobce

Toshiba Dynabook Kira V634

Jak je z parametrů výše patrné, laptop nepatří zrovna mezi ty nejvýkonnější stroje na trhu, i rozlišení displeje je dnes již dávno překonané. Právě tyto parametry ale přispívají k rekordní výdrži, o které si i stejně výkonné modely mohou nechat jenom zdát. Navíc výrobce zvládl stlačit hmotnost zařízení až k hranici 1,1 kg.

Pro náročnější uživatele je určen model Dynabook Kira V834, jehož výdrž také nepatří k nejhorším – 14 hodin se bez elektrické zásuvky obejdou v dnešní době spíše prémiové ultrabooky.

Foto: archív výrobce

Toshiba Dynabook Kira V834

Srdcem výkonnější kiry je také procesor Intel Core i5, avšak tentokráte taktovaný na 2,6 GHz. 14palcový displej navíc nabídne velice slušné rozlišení 2560 x 1440 pixelů. V ostatních parametrech, stejně jako v otázce vzhledu, jsou oba stroje totožné.

Ultrabooky Kira V634 a Kira V834 se začaly tento týden prodávat v Japonsku. Základní model s rekordní výdrží vyjde v přepočtu na 29 500 Kč, za výkonnější variantu zájemci zaplatí bezmála 31 000 korun. Kdy a za jakou cenu budou novinky dostupné na tuzemském trhu, zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám