Hlavní obsah

Chytré hodinky Galaxy Gear si za dva měsíce pořídilo 800 tisíc lidí

Novinky, mif

Společnost Samsung začala prodávat svoje chytré hodinky Galaxy Gear na zahraničních trzích letos v září, v Česku pak o měsíc později. Za první dva měsíce si novinku pořídilo 800 tisíc lidí. Upozornil na to server Engadget.

Foto: Tobias Schwartz, Reuters

Galaxy Gear

Článek

Novinka spadá do kategorie mobilního příslušenství, které si klade za cíl usnadnit práci s populárními smartphony. Například při telefonování nebude potřeba vytahovat chytrý telefon z kapsy, jednoduše bude stačit přiložit náramkové Galaxy Gear k uchu. Hodinky navíc mají v pásku integrovanou kameru – stačí jeden klik a momentka je hotová.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Chytré hodinky nabízí displej s úhlopříčkou 1,63 palce a rozlišením 320 x 320 obrazových bodů. Dotykový panel je vybaven technologií Super AMOLED, díky níž nabízí věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Přímo do hodinek je možné instalovat nejrůznější aplikace. K dispozici jsou také vychytávky z chytrých telefonů od Samsungu, například technologie S Voice. Ta umožňuje vyhledávat informace hlasem a komunikovat s přístrojem.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Galaxy Gear již do své nabídky zařadilo více než devět desítek prodejců. Ceny startují podle nákupního rádce Zboží.cz na 5871 Kč, narazit je možné ale i na nabídky, které se šplhají nad hranici devíti tisíc korun.

Na chytré hodinky sázejí i další výrobci. Podle neoficiálních informací je chystá Apple i Microsoft. Vlastní model, který je kromě telefonu schopen komunikovat i s automobilem, představila také společnost Nissan. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám