Hlavní obsah

Chytré hodinky zaujaly tisíce lidí. Utratili za ně milióny

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky Hot Watch od společnosti PH Technical Labs nadchly na internetu tisíce lidí. A není se čemu divit, aby mohl výrobce rozjet masovou výrobu, nabízel je na internetu v přepočtu za dva tisíce korun. Konkurence si přitom za podobná zařízení účtuje klidně i čtyřikrát vyšší sumy.

Foto: KickStarter

Hot Watch

Článek

Předobjednat hodinky bylo možné prostřednictvím serveru KickStarter, který nápadití jedinci využívají k hledání investorů pro svůj projekt. Dohromady přispělo během měsíce 4141 lidí částkou 616 231 USD (11,8 miliónu korun), obdržet Hot Watch by měli v horizontu šesti měsíců.

V současnosti už přispívat možné není, ale je pravděpodobné, že v příštím roce se novinka dostane i do volného prodeje. Zástupci společnosti PH Technical Labs počítají s tím, že v prodeji se objeví čtyři různé verze, které se však od sebe budou lišit pouze vzhledem.

Foto: KickStarter

Hot Watch by se měly prodávat ve čtyřech různých verzích.

Hot Watch se nesnaží nahradit chytré telefony, ale rozšířit jejich funkce. Chytré hodinky je možné připojit k telefonu prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth, přičemž dosah je až deset metrů. Podporovány jsou smartphony s operačním systémem Android a iOS od Applu.

Na digitálním dotykovém ciferníku je kromě hodin možné zobrazovat informace o zmeškaných hovorech, zprávách, e-mailech, Facebooku, kalendáři, hudebním přehrávači. Samotné hodinky budou i bez telefonu podporovat řadu aplikací, jako je například krokoměr, záznamník, detekce pádu a kalkulačka. Tvůrci navíc počítají s tím, že další programy budou přibývat.

Nejzajímavějším prvkem Hot Watch je ale možnost telefonování. Inteligentní hodinky totiž dokážou fungovat jako handsfree. Během telefonování stačí přiložit ruku k uchu, zabudovaný reproduktor odrazem o konečky prstů přenese zvuk až k ušnímu bubínku. Mikrofon pak bude zabudovaný v pásku.

Foto: KickStarter

Během telefonování stačí přiložit ruku k uchu, zabudovaný reproduktor odrazem o konečky prstů přenese zvuk až k ušnímu bubínku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám