Hlavní obsah

Čeští prodejci nabízejí Samsung Galaxy Gear za 7800 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung zatím nepotvrdila, za jakou cenu se začnou na konci září oficiálně prodávat chytré hodinky Galaxy Gear. Čeští prodejci však nelení a do své nabídky je zařadili jen pár dní po předváděčce v Berlíně. Ceny startují pod hranicí osmi tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hodinky Samsung Galaxy GearVideo: Reuters

 
Článek

Aktuálně podle Zboží.cz nabízejí novinku v rámci předobjednávky čtyři tuzemské obchody. Ceny se pohybují od 7773 Kč do 8326 Kč, žádný z prodejců však nemá chytré hodinky skladem.

Foto: Tobias Schwartz, Reuters

Galaxy Gear

A co Galaxy Gear za tuto sumu nabízí? V podstatě se jedná o inteligentní příslušenství pro chytré telefony, které by mělo usnadnit práci. Například při telefonování nebude potřeba vytahovat smartphone z kapsy, jednoduše bude stačit přiložit náramkové hodinky k uchu.

Foto: Tobias Schwartz, Reuters

Hodinky mají v pásku integrovanou kameru.

Chytré hodinky nabídnou displej s úhlopříčkou 1,63 palce a rozlišením 320 x 320 obrazových bodů. Dotykový panel bude vybaven osvědčenou technologií Super AMOLED, díky níž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Galaxy Gear

Přímo do hodinek je možné instalovat nejrůznější aplikace. Při zahájení prodeje by jich měla být k dispozici asi stovka. Počítá se i s využitím vychytávek z chytrých telefonů od Samsungu, například s technologií S Voice. Ta umožňuje vyhledávat informace hlasem a komunikovat s přístrojem.

Konkurence je zatím pozadu

V kuloárech se již nějakou dobu šeptá, že Apple pracuje na chytrých náramkových hodinkách. Ty si Apple nechal dokonce již patentovat. Podle návrhu by měly mít monitor, který by obepnul celé zápěstí.

U novinky by tak měl být využit takzvaný flexibilní displej. Kvůli tomu dokonce Apple letos na jaře vypsal výběrové řízení na specialistu na ohebné dotykové panely.

Novinka by se měla jmenovat iWatch. Jejich existenci ale Apple zatím oficiálně nepotvrdil. Podle některých zdrojů by se na trhu chytré hodinky s logem nakousnutého jablka měly objevit nejdříve v průběhu příštího roku.

Letos se objevily spekulace také o tom, že vlastní zařízení tohoto typu chystá společnost Microsoft. Kdy by se měla novinka objevit na trhu a zda bude k dispozici pod značkou Microsoftu nebo Nokie, kterou chce americký softwarový gigant koupit, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám