Hlavní obsah

Chytré hodinky promění ruku v telefon

Novinky, mif

Na chytrých hodinkách pracuje Microsoft, Apple i Samsung. Věnovat se jim hodlá i řada v českých končinách méně známých společností, jako je například PH Technical Labs. S inteligentními náramkovými hodinkami nazývanými Hot Watch na to ale jde americký výrobce jinak než konkurence.

Foto: KickStarter

Hot Watch by se měly prodávat ve čtyřech různých verzích.

Článek

Hot Watch se nesnaží nahradit chytré telefony, ale rozšířit jejich funkce v dnešní uspěchané době. Chytré hodinky je možné připojit k telefonu prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth, přičemž dosah je až deset metrů. Podporovány jsou smartphony s operačním systémem Android a iOS od Applu.

Na digitálním dotykovém ciferníku je kromě hodin možné zobrazovat informace o zmeškaných hovorech, zprávách, e-mailech, Facebooku, kalendáři, hudebním přehrávači. Samotné hodinky budou i bez telefonu podporovat řadu aplikací, jako je například krokoměr, záznamník, detekce pádu a kalkulačka. Tvůrci navíc počítají s tím, že další programy budou přibývat.

Foto: KickStarter

Během telefonování stačí přiložit ruku k uchu, zabudovaný reproduktor odrazem o konečky prstů přenese zvuk až k ušnímu bubínku.

Nejzajímavějším prvkem Hot Watch je ale možnost telefonování. Inteligentní hodinky totiž dokážou fungovat jako handsfree. Během telefonování stačí přiložit ruku k uchu, zabudovaný reproduktor odrazem o konečky prstů přenese zvuk až k ušnímu bubínku. Mikrofon pak bude zabudovaný v pásku.

Hot Watch by se měly prodávat ve čtyřech různých verzích. V současnosti jsou ale pouhým prototypem. Pro rozjetí masové výroby se tvůrci ze společnosti PH Technical Labs snaží vybrat peníze prostřednictvím serveru KickStarter. Původně požadovali alespoň tři milióny korun, ale nápad fanoušky oslovil natolik, že přispěli již více než osmi milióny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám