Hlavní obsah

Unikátní hybridní mobil, který nahradí i tablet, zlevnil na historické minimum

Novinky, mif

Společnost Asus začala letos prodávat už druhou generaci zařízení Asus Padfone 2. Ten stejně jako první verze dokáže díky praktické dokovací stanici nahradit počítačový tablet. V lednu cena startovala na 20 000 Kč, v květnu činila 18 000 Kč, nyní klesla o další dva a půl tisíce korun.

Foto: Asus

Padfone 2.

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz se Padfone 2 aktuálně prodává u více než šesti desítek tuzemských obchodníků. Ceny startují na 15 379 Kč. Za méně než 16 tisíc nabízí přístroj dalších pět prodejců, některé nabídky se ale šplhají na více než 20 000 korun.

V základu má telefon 4,7palcový displej s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palce a s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Oba displeje jsou chráněny speciálním odolným sklem Corning Glass.

Foto: Asus

Padfone 2

Srdcem PadFonu 2 je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který je taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak stará čip Adreno 225. Přístroj je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením 13 megapixelů.

Samozřejmostí je podpora bezdrátových standardů wi-fi či Bluetooth, nechybí ani integrovaný GPS čip. První generace dokázala fungovat dokonce i jako notebook, to však dvojka neumí.

Foto: Asus

Asus PadFone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám