Hlavní obsah

Televize s prohnutým displejem stojí stejně jako nové auto

Novinky, mif

Za 280 000 korun se dá v dnešní době koupit klidně i rodinný kombík. Na stejnou sumu vyjde i nový OLED televizor společnosti Samsung, který je jako jeden z prvních na trhu vybaven prohnutým displejem. Upozornil na to server Engadget.

Foto: Reuters

Samsung Curved OLED TV

Článek

Nová HDTV od Samsungu má úhlopříčku 55 palců a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Přístroj patří mezi chytré televizory, kromě připojení k internetu je tak možné instalovat například i nejrůznější programy. Nechybí ani podpora trojrozměrného obrazu.

Nejzajímavější je ale samozřejmě prohnutý displej. Díky tvaru obrazovky má divák pocit, jako by byl TV skutečně obklopen. Lepší pocit výrobce slibuje nejen filmovým nadšencům, ale i hráčům počítačových her. K novince je totiž samozřejmě možné připojit kromě televizních konzolí také PC sestavy.

Foto: Reuters

Samsung Curved OLED TV

Televizi je aktuálně možné koupit pouze v Koreji za 15 miliónů wonů (280 000 Kč). V průběhu příštího měsíce se však počítá s rozšířením nabídky i na další trhy, zda mezi nimi bude také Česká republika, zástupci společnosti Samsung zatím neuvedli.

Budoucnost vidí v prohnutých displejích také další výrobci. Uspět na trhu se s vlastním modelem snaží například také společnost LG. Její prohnutý OLED televizor vyjde na stejnou cenu jako v případě Samsungu.

Foto: LG

Nové televizory od LG s prohnutými displeji

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám