Hlavní obsah

Samsung pohřbívá klasické stolní počítače

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodeje počítačů jejich výrobce v posledních měsících netěší. Tento trh totiž kvůli vzrůstající popularitě tabletů většinou stagnuje, nebo klesá. Radikálně se rozhodla nelichotivou situaci řešit jihokorejská společnost Samsung - stolním počítačům se nebude věnovat vůbec, informoval server Korea Times.

Foto: Samsung

Klasickým stolním počítačům se Samsung věnuje především na asijském trhu. Na snímku jsou aktuální modely 700T3A and 300T3A z letošního ledna.

Článek

„Poptávka po klasických stolních počítačích neustále klesá. Budeme alokovat své zdroje k oblíbenějším segmentům trhu,“ uvedli zástupci Samsungu podle Korea Times. Tím dali jasně najevo, že se budou věnovat především notebookům a tabletům. Stolní počítače by měly nahradit all-in-one systémy.

Tyto stroje se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejných monitorů. Jak již samotný název napovídá, ke svému provozu však již nepotřebují připojovat žádnou další krabici, všechny nejdůležitější součástky jsou umístěny pod kryty obrazovky.

Foto: Samsung

All-in-one počítače bude Samsung prodávat i nadále. Na snímku je nový model ATIV One 5.

Takové stroje má již jihokorejský elektronický gigant ve své nabídce. Minulý týden byl například představen model ATIV One 5. V podstatě se jedná o stylový all-in-one počítač, který vypadá jako počítačový tablet Galaxy. Je ale výrazně výkonnější a místo Androidu používá Windows 8.

Tlumit aktivitu na trhu s klasickými stolními počítači plánuje Samsung podle Korea Times v následujících dvou letech.

Budoucnost patří hybridům

O tom, že se trh s počítači musí změnit, hovoří výrobci již delší dobu. Podle společnosti AMD, která je druhým největším výrobcem notebookových platforem na světě, je budoucnost v takzvaných hybridech.

„Tradiční notebooky neudržely krok s tablety, a to hned v několika ohledech. Je načase si přiznat, že tento typ zařízení je již mrtvý. My se soustředíme na budoucnost, a tou jsou hybridy,“ prohlásil v rozhovoru pro Trusted Reviews ředitel mobilní divize společnosti AMD Kevin Lensing.

Foto: Asus

Transformer Book Trio

Součástky od AMD využívají prakticky všichni přední výrobci, například Acer, HP, Samsung, Asus, MSI či Lenovo. Je tedy více než pravděpodobné, že k Lensingově názoru se přidají i další.

Konkurenční společnost Intel, která aktuálně kraluje trhu procesorů a základních desek, vkládá do hybridů také velké naděje, což bylo patrné při představování platformy Haswell. Již nyní je tak v portfoliu této firmy celá řada hybridů.

Klasické notebooky a počítače ale zcela ještě nepohřbívá. Je to logické, na skladech prodejců je celá řada obyčejných notebooků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám