Hlavní obsah

Miniaturní počítač ohromí vysokým výkonem

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety by po miniaturních počítačích neštěkl pes. Jejich výkon byl totiž často tak tragický, že se na nich prakticky nedalo normálně pracovat. Že to v dnešní době už rozhodně neplatí, dokládá nový stroj Giada D2308. I přes kompaktní rozměry pod jeho plastovými kryty nalezneme ty nejvýkonnější součástky, jaké je možné aktuálně pořídit.

Foto: Giada Technology

Giada D2308

Článek

Novinka od společnosti Giada Technology je postavena na platformě Intel Haswell, která nabízí velice slušný výkon při zachování nízké spotřeby. Vybírat je možné mezi procesory Intel Core i5 a i7, dále jsou k dispozici dva sloty pro operační paměti typu DDR3, které dohromady pojmou až 16 GB.

Zvolit si případní zájemci budou moci také, zda má být sestava vybavena rychlou SSD jednotkou nebo klasickým pevným diskem s větší kapacitou. Podporovány jsou modely o formátu 2,5 palce.

Plnohodnotná grafická karta

Nejvýkonnější model nabídne místo integrovaného čipu plnohodnotnou grafickou kartu Nvidia GTX 650 s 1 GB vlastní paměti. Ta stačí i na hraní nejnovějších her a připojit je k ní možné bez problémů klidně i dva monitory s rozlišením 4K.

I přes kompaktní rozměry 230 x 54,5 x 173,5 mm se do počítače vtěsnala také Blu-ray mechanika, díky které může být novinka použita mimo jiné u televizorů jako HTPC. Nechybí ani zabudovaný WiFi adaptér či čtečka paměťových karet.

Nízká spotřeba i u nejvýkonnějšího modelu

Stroj může být vybaven operačními systémy Linux i Windows 8. Výrobce v propagačních materiálech slibuje, že spotřeba nepřesáhne hodnotu 90 W, a to i u nejvýkonnější konfigurace.

Sestava Giada D2308 se na pultech zahraničních obchodů objeví během několika dnů. Cena se v závislosti na konkrétní konfiguraci bude pohybovat mezi 20 a 30 tisíci korun. Zda bude přístroj dostupný také v České republice, zatím výrobce neuvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám