Hlavní obsah

Futuristický notebook za 23 500 Kč vypadá jako vesmírná loď

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako vesmírná loď Enterprise z legendárního Star Treku vypadá futuristický notebook Aspire R7, který dokáže zároveň nahradit i počítačový tablet. Tento nevídaný hybrid dorazil po květnové premiéře také do České republiky. Ceny podle nákupního rádce Zboží.cz startují na 23 500 Kč.

Foto: Acer

Acer Aspire R7 připomíná vesmírnou loď Enterprise.

Článek

Zakoupit Acer Aspire R7 je možné v několika různých konfiguracích, základem je vždy 15,6palcový monitor s rozlišením Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů) a procesor Intel Core i5. K němu je možné vybrat až 12 GB operační paměti a typ úložiště. Vedle klasického pevného disku s kapacitou až 1 TB nabídka zahrnuje i rychlé SSD jednotky (až 256 GB).

Foto: Acer

Acer Aspire R7

Novinku má ve své nabídce více než šest desítek obchodů. Ceny základního modelu startují podle Zboží.cz na 23 576 Kč, za nejvybavenější verzi si prodejci účtují klidně i 40 tisíc korun.

Foto: Acer

Acer Aspire R7

Aspire R7 lze používat díky speciálnímu systému pantů ve čtyřech základních režimech. V první řadě klasicky jako notebook, je však nutné počítat s tím, že klávesnice je umístěna až u dolního okraje. Touchpad se přemístil až nad ni, přímo pod displej. Při práci s tímto polohovacím zařízením je tak třeba dávat pozor na to, abyste omylem nestiskli některou z kláves.

Foto: Acer

Acer Aspire R7

Netradičního rozmístění využívá takzvaný Ezel Mode, ve kterém dotykový displej zakryje touchpad a je jej snadněji možné ovládat prstem v příjemném náklonu. Monitor je ale zároveň možné otočit o 360° a používat jej jako prezentační zařízení. Tento režim dokonce dokáže přesměrovat zabudované reproduktory, díky čemuž při sledování filmů slyšíte zvuk ze správných stran.

Foto: Acer

Acer Aspire R7

Acer Aspire R7 poslouží také jako tablet, stačí displej položit nad klávesnici. Je však nutné počítat s tím, že přístroj nepatří kvůli svým rozměrům a výbavě mezi nejlehčí na trhu (2,5 kg). S obyčejnými půlkilovými tablety se tak hmotností nemůže vůbec měřit.

Foto: Acer

Acer Aspire R7

Konvertibilní přenosné počítače zažívají v posledních měsících boom. V loňském roce na trh přišly ultrabooky Lenovo Yoga a Asus Taichi 21, letos pak Toshiba představila přístroj nazývaný Satellite U920t. Ten je také vybaven dotykovým displejem a lze jej snadno přeměnit na počítačový tablet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám