Hlavní obsah

První vlaštovka: levný notebook s Androidem přijde už na konci léta

Novinky, mif

Společnost Samsung by měla být jednou z prvních společností, která uvede na trh extrémně levný notebook s cenou okolo 200 dolarů (3900 Kč). Uvedl to analytik Mingchi Kuo, který se v minulosti proslavil přesnými informacemi o produktech společnosti Apple. Ty přinesl ještě před oficiálním odhalením.

Foto: Samsung

Jak bude levný notebook vypadat, je zatím otázkou. Na snímku je ultrabook Samsung 900X.

Článek

Novinka se bude podle analytika společnosti KGI jmenovat Android Book. „Na trhu se objeví za tři nebo čtyři měsíce,“ uvedl pro server 9to5. Otazník zatím visí nad tím, jak bude levný notebook vypadat.

Samsung ale není jedinou firmou, která levné přenosné počítače zákazníkům nabídne. Objevit by se měly v nabídce prakticky všech velkých výrobců, jako je Hewlett-Packard, Acer, Asus, Lenovo či Toshiba. Drtivá většina z nich totiž staví své produkty právě na platformách společnosti Intel, která příchod těchto laptopů avizovala už dříve. [celá zpráva]

Tyto přístroje budou vybaveny operačním systémem Android a budou postaveny na podobných součástkách jako vymírající netbooky. Konkrétně tedy nabídnou procesory Atom. Jejich výkon není nijak oslnivý, na druhou stranu stačí na běžnou kancelářskou práci a přehrávání videí, a to klidně i ve vysokém rozlišení.

Reklama

Související témata:

Související články

Extrémně levné notebooky zaplaví trh

Ještě před pár lety nebylo téměř možné koupit přenosný počítač za méně než deset tisíc, ty nejlevnější přístroje se však dnes již prodávají za polovinu. Přesto...

Výběr článků

Načítám