Hlavní obsah

Nadšenec dal za grafickou kartu dva milióny, v obchodech bude stát 20 tisíc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu tohoto nebo příštího týdne plánuje společnost AMD uvést na trh svou nejrychlejší grafickou kartu. Prozatím jediný testovací vzorek modelu Radeon HD 7990 Malta se však už minulý týden objevil na aukčním serveru eBay a nabídky nadšenců na sebe nenechaly dlouho čekat. Výsledná prodejní cena je stokrát vyšší, než za jakou se novinka objeví v obchodech.

Foto: eBay

Karta Radeon HD 7990 Malta se nakonec vydražila za dva milióny korun.

Článek

Společnost AMD zatím oficiálně cenu modelu Radeon HD 7990 Malta nepotvrdila, podle řady zahraničních zdrojů by však měla stát zhruba 20 000 korun. Na tuto sumu se aukce uživatele vystupujícího pod přezdívkou wowbagger1234 vyšplhala už po pouhých šesti hodinách od zahájení aukce.

Pravá bitva mezi přihazujícími se však rozpoutala až druhý a zároveň poslední den internetové dražby, kdy nový hrdý majitel uskutečnil finální příhoz 96 100 USD (1,9 miliónu korun). Ten už nikdo nepřekonal. Zaplatit více než 90 000 dolarů bylo přitom ochotno dalších sedm zájemců.

Foto: eBay

Historie příhozů v aukci

Podle serveru Gaming Blend mohou být utracené milióny dobrou investicí. Prodávaný testovaný vzorek je totiž jedním z prvních vyrobených na světě a za pár let by měla jeho cena ještě výrazně vzrůst, protože se v podstatě bude jednat o sběratelský kousek.

Například letos v únoru se snažil prodat Ital vystupující pod přezdívkou videogamesmuseum na eBay herní sbírku, kterou nashromáždil za posledních 30 let. Cenil si ji na 50 000 USD, tedy více než deset miliónů korun. Kupce ale nakonec nenašel. [celá zpráva]

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Část her nabízených v aukci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám