Hlavní obsah

Chytrá hůl má pomoct seniorům na vycházkách

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu Mobile World Congress (MWC), který se konal tento týden v Barceloně, se vše točilo okolo „chytrých zařízení“. Chytré jsou nové telefony, televizory i chystané mobilní technologie. A dokonce i speciální hůl, kterou představila společnost Fujitsu.

Foto: Fujitsu

Prototyp hole Next Generation Cane

Článek

Hůl nazývaná Next Generation Cane naznačuje, jak moderní technologie dokážou usnadňovat život i starším lidem. Novinka má vestavěnou GPS navigaci, Bluetooth i WiFi. Na vycházkách má lidem především pomoci s orientací.

U madla je totiž umístěn LED displej, na kterém se zobrazují zelené šipky. Když člověk sejde z naplánované trasy, která se nakonfiguruje ještě před odchodem na počítači, začne na jednoduchém panelu blikat červený vykřičník.

Foto: Fujitsu

Prototyp hole Next Generation Cane

GPS poloha je odesílána přes internet, pokud je tedy připojení k dispozici, do počítače společně s informacemi o srdečním tepu či uživatelově teplotě. V případě podezření na zdravotní obtíže nebo nehodu je hůl schopna vyslat nouzový signál, a to včetně aktuální pozice.

Model Next Generation Cane je zatím pouhým prototypem. Kdy přesně se objeví v prodeji a za jakou cenu, zatím společnost Fujitsu neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám