Hlavní obsah

Microsoft začal prodávat svůj nový tablet, Češi mají ale zatím smůlu

Novinky, mif

Společnost Microsoft odstartovala o víkendu v USA a Kanadě prodej svého nového počítačového tabletu Surface Pro. Ten je vzhledem k nerozeznání od první generace bez přídomku Pro, která se nabízí od konce loňského roku, avšak disponuje výrazně vyšším výkonem. Srovnávat se klidně může i s ultrabooky.

Foto: Microsoft

Surface Pro

Článek

„Surface Pro je možné zakoupit on-line nebo na pultech obchodů v USA a Kanadě. Zájem prvních zákazníků byl úžasný,“ prohlásil produktový manažer společnosti Microsoft Panos Panay.

Kolik přístrojů se během prvního víkendu prodalo, ale neprozradil. Uvedl pouze, že na některých prodejnách jsou již přístroje nedostupné. „V současné době spolupracujeme s prodejci, kteří vyprodali sklady, na co nejrychlejším obnovení dostupnosti. Naší prioritou je, aby každý zákazník dostal svůj Surface co nejdříve,“ konstatoval Panay.

Foto: Microsoft

Surface Pro

Surface Pro se prodává ve dvou různých verzích, které se od sebe liší kapacitou úložného prostoru. 128GB model vyjde na 999 USD (18 900 korun), 64GB přístroj pak na 899 USD (17 000 Kč). Kdy bude novinka dostupná v České republice, zatím zástupci amerického softwarového giganta neprozradili.

Tablet Surface Pro je vybaven procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000 a 4 GB operační paměti. Microsoft přístroj vybavil dotykovým displejem s úhlopříčkou 10,6 palce a rozlišením 1920 x 1080 bodů. Tento panel je schopen rozeznat až deset dotyků najednou a spolupracuje také s dotykovým perem (stylusem), které je součástí balení.

Nový tablet je dodáván také se speciálním krytem, který po nacvaknutí slouží jako klávesnice. V takovém případě dokáže novinka nahradit při práci i notebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám