Hlavní obsah

Apple nesmí v EU prodávat počítač Mac Pro, podle nového nařízení je nebezpečný

Novinky, mif

Společnost Apple přestane koncem tohoto měsíce prodávat v rámci Evropské unie svůj stolní počítač Mac Pro, který cílí především na ty nejnáročnější uživatele. Nesplňuje totiž novou evropskou normu IEC 60950-1. V určitých případech by tak podle ní mohl být uživatel při manipulaci s počítačem zraněn.

Foto: Apple

Mac Pro

Článek

Nové normě EU nevyhovuje Mac Pro hned ve dvou ohledech. Tím prvním je nedostatečné zabezpečení ventilátorů, kvůli čemuž by si uživatel mohl poranit prsty o jeho lopatky. Druhý se pak týká napájení konektorů na počítačové skříni.

„Počínaje 1. březnem 2013 přestane Apple prodávat v rámci EU Mac Pro, protože tyto systémy nejsou kompatibilní s normou IEC 60950-1, která nabývá k tomuto dni účinnosti. Prodejci budou po tomto datu i nadále doprodávat skladové zásoby,“ uvedl mluvčí Applu pro server MacRumors.

Foto: Apple

Mac Pro

Podle něj přestane americký počítačový gigant dodávat počítače Mac Pro velkoobchodům už 18. února. Koncoví zákazníci, kteří si jej však u Applu objednají i po tomto datu, avšak pouze do konce února, jej obdrží i po prvním březnu.

Nabídka stolních počítačů od Applu nebude o Mac Pro ochuzena na dlouho. Už v polovině roku by se měla totiž začít prodávat podle neoficiálních informací nová verze a ta již nejspíše bude evropskou normu splňovat. Zástupci amerického počítačového giganta však příchod nové verze zatím nepotvrdili.

Foto: Apple

Mac Pro

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám