Hlavní obsah

Apple na jaře odhalí vlastní řadu televizorů

Novinky, mif

Už za méně než dva měsíce by se měla konat konference, na níž společnost Apple pravidelně odhaluje novinky, které půjdou v následujících týdnech do prodeje. S blížícím se datem prezentace sílí na internetu spekulace o příchodu prvních televizorů s logem nakousnutého jablka, i když zástupci Applu zatím zarytě mlčí.

Foto: Apple

Apple není na trhu televizní techniky takovým nováčkem, už několik let prodává zařízení Apple TV.

Článek

Informace o zahájení prodeje TV od Applu přinesl server China Times, který se odvolává na zdroje z řad tamních výrobců součástek. Zprávy o tom, že se americký počítačový gigant chystá vtrhnout na trh s televizory, se ale objevily už loni.

Nové přístroje by se měly prodávat pod značkou iTV. K dostání pak budou dva modely s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm).

Společnost Apple zatím informace o iTV nijak nekomentovala. To ale není ničím výjimečným, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Apple to nebude mít na trhu s televizory jednoduché

O tom, že by se měl americký softwarový gigant věnovat trhu s televizory, hovořil už loni John Sculley, který byl ředitelem Applu v letech 1983 až 1993. „Vlastní tři obrazovky – chytrý telefon, tablet a počítač. Je jasné, že je pro ně důležité vlastnit také čtvrtou obrazovku – televizi,“ uvedl.

Podle něj to ale Apple nebude mít na trhu s televizní technickou vůbec jednoduché. „Lidé si totiž neuvědomují, jak velký trh to je. Microsoft chtěl ovládnout obývací pokoje, Sony chtělo ovládnout obývací pokoje… ale vždy tyto firmy selhaly,“ dodal bývalý šéf Applu.

Apple není na trhu s televizory takovým nováčkem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Již v roce 2007 byla totiž představena první generace multimediálního centra Apple TV. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám