Hlavní obsah

Samsung chystá levný tablet, který bude stát méně než 3000 Kč

Novinky, zgl

Apple je nepopiratelnou jedničkou na trhu s počítačovými tablety. Konkurenční Samsung se na něj ale pomalu dotahuje. Podle serveru DigiTimes by letos mohl jihokorejský výrobce zamíchat s pozicemi, neboť plánuje uvést nové tablety s velice atraktivními cenami.

Foto: Samsung

Jak budou nové tablety od Samsungu vypadat, zatím není známo. Na obrázku je druhá generace modelu Galaxy Tab v deseti a sedmipalcové verzi.

Článek

Samsung chystá hned tři nové tablety, které se od sebe kromě ceny budou lišit také velikostí displeje. V první polovině roku by se měly do prodeje dostat verze se sedmipalcovým a 10,1palcovým monitorem. Cena menšího modelu by se měla pohybovat od 149 do 199 USD (2850 až 3800 Kč), větší pak vyjde na 329 USD (6250 Kč).

V druhé polovině roku se pak na trhu objeví osmipalcový tablet, jehož cena se bude pohybovat v rozmezí 249 a 299 USD (4700 až 5680 Kč). Uvedené ceny však platí pro americký trh a je více než pravděpodobné, že v tuzemských obchodech budou vyšší.

Jaké budou přesné technické parametry všech tří tabletů, zatím výrobce nepotvrdil.

Samsung loni prodal přes 15 miliónů počítačových tabletů. V letošním roce by zástupci firmy chtěli dostáhnout až na 40 miliónů prodaných přístrojů.

Levné tablety zaplaví trh

Levné počítačové tablety chystají i další výrobci. Podle neoficiálních informací by letos měla nový počítačový tablet s cenou okolo tří tisíc korun představit například společnost Amazon.

Nižších cen ale nedosáhnou výrobci jen tak, příznivější cenovka bude na úkor kvality. Podle předpovědi serveru Softpedia výrobci budou nejčastěji šetřit na paměťových čipech či dotykových displejích, které tvoří 30 – 40 % celkové ceny.

Foto: Point of View

Mobii tablet

Levnější panel lidé poznají především podle horších pozorovacích úhlů i podle méně věrného barevného podání. Na trhu však budou stále i dražší přístroje, zákazníci si tedy budou moci vybrat, zda dají přednost kvalitě nebo nižší ceně.

Cenovku nižší než tři tisíce korun je aktuálně možné nalézt na tuzemském trhu téměř u dvou desítek tabletů. Mezi nejlevnější patří například Wooky Tablet Reader, Point of View Tablet, Omega OT107, GoClever Tab R75, Sencor Element 7 V2 či Eaget Family N7A.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám