Hlavní obsah

Acer končí s levnými notebooky

Novinky, mif

Společnost Acer byla několik posledních let vnímána jako výrobce těch nejlevnějších notebooků na trhu. Této nálepky se ale chtějí zástupci firmy zbavit a tak v následujících měsících přestanou zcela nabízet ty nejlevnější laptopy.

Foto: Acer

Acer nabízel levné notebooky pod značkou eMachines.

Článek

Podle některých zdrojů Acer plánuje přestat nabízet i výrobky dceřiných společností Gateway a Packard Bell. To ale zástupci společnosti popírají. „Máme v úmyslu i nadále nabízet produkty těchto brandů, protože jsou součástí naší strategie. Tyto značky se zaměřují na různé segmenty trhu i konkrétní potřeby zákazníků,“ uvedl mediální zástupce společnosti Acer Antonín Řezáč.

Z nabídky však zcela zmizí levná značka notebooků eMachines. Tyto levné přístroje se již přestaly vyrábět a obchodníci již pouze doprodávají skladové zásoby. Místo nich se budou soustředit na střední třídu a nejvýkonnější přístroje.

Foto: Acer

Acer Aspire S7

Jedním z vrcholných modelů je například aktuálně nabízený Aspire S7, který se prodává ve dvou verzích. Ty se od sebe liší úhlopříčkou monitoru. Menší model má 11,6palcový a větší 13,3palcový displej, který navíc disponuje Full HD rozlišením. V obou případech je obrazovka dotyková. Displej je chráněn proti poškození, podobně jako chytré telefony, odolnou vrstvou Gorilla Glass 2.

O výkon se stará platforma Ivy Bridge s procesorem Intel Core i5, integrovaný čip HD 4000 a 128GB SSD jednotka. Menší model by měl na baterii vydržet pracovat až 12 hodin, větší devět. Novinka od Aceru je vyhotovena ze slitiny hliníku, díky čemuž by měla mít účinnější chlazení než konkurence. Oba modely navíc budou patřit k nejtenčím přístrojům na trhu – jejich tloušťka je jen 12 milimetrů.

Menší Acer Aspire S7 s 11,6palcovým displejem je podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, možné v závislosti na konfiguraci zakoupit od 31 411 do 41 458 Kč. Větší 13,3palcový model si pak obchodníci cení na 33 916 až 40 109 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám