Hlavní obsah

CES 2013: Nové ultrabooky od Asusu lákají na displeje s dotykovým ovládáním

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Výrobci na veletrhu CES nezapomněli ani na populární ultrabooky. Hned dvě novinky řady Zenbook představila v Las Vegas společnost Asus. Obě lákají na elegantní vzhled a proti předchozím generacím nabídnou vyšší výkon a nové funkce.

Foto: Asus

Zenbook UX31A

Článek

Zenbook UX31A nabídne 13,3palcový displej, který je možné ovládat dotykem, podobně jako počítačové tablety a chytré telefony. V prodeji by se měl objevit také model U500VZ s displejem o velikosti 15,6 palců – i ten bude dotykový.

Foto: Asus

Zenbook Touch U500VZ

Oba modely mají povrch z broušeného hliníku. Menší novinka zaujme především svými kompaktními rozměry – v nejtenčím místě měří pouze tři milimetry a hmotnost činí 1,3 kg. Obsahuje procesory Intel Core i5 nebo i7 3. generace, až 8 GB operační paměti a SSD úložiště s kapacitou 256 GB.

Foto: Asus

Zenbook Touch U500VZ

Zenbook Touch U500VZ pohání čtyřjádrové procesory Intel Core i7 třetí generace. Tento model je dále vybaven 8 GB operační paměti a grafickou kartou NVIDIA GeForce GT650M, která zajistí dostatečný výkon v náročných profesionálních aplikacích. Do výbavy dále patří dvojice SSD disků s kapacitou 256 GB.

Co umí ultrabooky

Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které data chrání při ztrátě nebo odcizení ultrabooku.

Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. Každý model musí být tenčí než 18 mm.

Důraz je kladen také na nízkou hmotnost – všechny nové modely proto neváží ani dva kilogramy. Proti klasickým notebookům musí každý ultrabook vydržet pracovat na baterii alespoň pět hodin. Nové přístroje jsou vybaveny plnohodnotnými procesory Intel Core, které nabízejí výkon jako stolní PC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám