Hlavní obsah

Příští rok se prodá přes 170 miliónů počítačových tabletů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výzkumná společnost IDC ve středu zvýšila odhad celosvětového prodeje počítačových tabletů pro letošní i příští rok. Snížila naopak výhled prodeje čteček elektronických knih, protože většina spotřebitelů preferuje víceúčelové tablety.

Foto: Reuters

Článek

IDC nyní předpokládá, že prodej tabletů v příštím roce stoupne na 172,4 miliónu z letošních 122,3 miliónu. V předchozí prognóze očekávala, že prodej letos dosáhne 117,1 miliónu a napřesrok 165,9 miliónu tabletů. "Tablety spotřebitele nadále okouzlují," uvedla IDC.

Podíl tabletů iPad společnosti Apple na světovém trhu letos podle IDC klesne na 53,8 procenta z loňských 56,3 procenta. Podíl tabletů založených na systému Android firmy Google by měl naopak stoupnout na 42,7 procenta z 39,8 procenta, napsala agentura Reuters.

Společnost ve středu rovněž předpověděla, že prodej čteček elektronických knih v letošním roce klesne na necelých 20 miliónů z loňských 27,7 miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám