Hlavní obsah

Výkonný tablet od Microsoftu konkurující ultrabookům se začne prodávat až v lednu

Novinky, zgl

Výkonnější verze tabletu Surface od Microsoftu, která bude konkurovat především ultrabookům, Vánoce nestihne. Prodávat se začne až příští rok v lednu. K dispozici bude ve dvou verzích - s kapacitou 64 GB za 17 500 Kč a 128 GB za 19 500 Kč. Ceny platí pro americký trh, uvedl server Tech Power Up.

Foto: Microsoft

Tablet Surface Pro bude možné mimo jiné ovládat i dotykovým perem (stylusem).

Článek

Tablet Surface bude vybaven procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000, 4 GB operační paměti a 128GB SSD diskem. Hardwarová specifikace novinky není žádným tajemstvím, protože již dříve unikla na internet. [celá zpráva]

Microsoft Surface

Microsoft přístroj vybavil dotykovým displejem s úhlopříčkou 10,6 palce a rozlišením 1920 x 1080 bodů. Tento panel by měl být schopen rozeznat až deset dotyků najednou a bude spolupracovat také s dotykovým perem (stylusem). Zda bude pero součástí základního balení, však zatím není známo.

Ve výbavě novinky nebude chybět ani dvojice vestavěných HD videokamer s rozlišením 720p, konektory USB 3.0 a DisplayPort či bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth. Tablet bude pracovat pod operačním systémem Windows 8 Pro.

Microsoft chystá i herní tablet

Kromě Surfacu Pro by se měl zkraje příštího roku objevit na trhu také tablet od Microsoftu zaměřený na herní fandy. „Xbox Surface bude mít nejspíše proti standardní verzi jiný procesor a bude mít k dispozici výkonnější operační paměť určenou speciálně pro náročné hry. Řekli nám, že tablet poběží na nových Windows, nebude se však jednat o plnou verzi, ale pouze o jádro. Vše bude podřízeno hrám,“ uvedl Tom Warren ze serveru The Verge.

Foto: Microsoft

Ovladač pro Xbox 360

Podle něj ale nový tablet nebude mít ambice nahradit na trhu tradiční televizní konzole Xbox, s jejich prodeji počítá Microsoft i nadále. Druhá generace tabletu Surface se tak bude soustředit spíše na uživatele, kterým současný model nevyhovuje a kteří podobné zařízení chtějí čistě na hraní her.

Oficiálně Microsoft spekulace o novém tabletu zatím nepotvrdil. Nicméně již dříve prozradil produktový manažer amerického softwarového giganta Panos Panay, že Surface bude možno využít jako herní zařízení. [celá zpráva]

Surface v Česku? Microsoft zatím mlčí

Základní verzi tabletu Surface, která je postavená na procesoru Nvidia T30 a má k dispozici 2 GB operační paměti, začal Microsoft oficiálně prodávat na vybraných trzích na konci října. Dostupný je například v USA, Kanadě, Anglii či Francii.

Foto: Reuters

Zájem byl v obchodech během prvního dne nejen o tablet, ale také o odnímatelnou klávesnici.

V první fázi novinku nabízí americký softwarový gigant také v sousedním Německu. Model s 32GB úložným prostorem se tam prodává za 479 eur (11 950 Kč). Za 100 eur (2500 Kč) je možné k tabletu od Microsoftu přikoupit speciální kryt, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice. Nejvyšší verze novinky je již dodávána s tímto krytem a navíc má 64GB paměť. Tu si Microsoft cení na 679 eur (16 950 Kč).

Kdy bude tablet Surface dostupný v Česku, zatím není jasné. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám