Hlavní obsah

Unikátní brýle, které dokážou nahradit 3D televizor, stojí 25 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se před Vánocemi začaly prodávat unikátní brýle od společnosti Sony, které dokážou nahradit domácí kino i televizor. Zájemci o novinku si ale budou muset sáhnout hlouběji do kapsy, vyjde totiž třikrát dráž než nejlevnější 3D televizor.

Sony HMZ-T2Video: store.sony.com

 
Článek

Jedním z nejlevnějších 3D televizorů je aktuálně Hyundai D3LH 32806 MP4R, pořídit jej je možné za 7490 Kč. Za tuto cenu nabízí 32palcovou úhlopříčku (81 cm) a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Ochuzeni nejsou uživatelé ani o praktický USB konektor.

Foto: Sony

Sony HMZ-T2

Nové brýle Sony HMZ-T2 vyjdou více než třikrát dráž. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je nabízí již pět prodejců za cenu od 24 990 do 29 999 Kč. Někteří je již mají i skladem.

Foto: Sony

Sony Personal 3D Viewer

Brýle Sony HMZ-T2 jsou kompatibilní s většinou domácích televizních systémů. Kromě samotných televizorů je možné je připojit například také k DVD a Blu-ray přehrávačům prostřednictvím HDMI konektoru. Kompatibilní jsou také s televizní konzolí PlayStation 3. Novinka se jednoduše připojí na grafický výstup místo monitoru.

Foto: Sony

Nové brýle na hlavě drží díky speciálnímu pásku, který obepíná hlavu

Díky dvěma malým OLED displejům, které promítají pro každé oko jiný obraz, dokážou brýle vytvořit skutečně věrohodný trojrozměrný vjem. Filmový zážitek prohlubuje také integrace 5.1kanálového zvukového systému.

Foto: Sony

Součástí brýlí je i speciální receiver

Obraz a zvuk nezpracovávají přímo samotné brýle, ale speciální receiver s výkonným procesorem, který vypadá jako obyčejný set-top-box. I díky tomu jsou brýle velice lehké (420 gramů) a jejich použití je pohodlné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám