Hlavní obsah

Nejlevnější počítačový tablet stojí 400 Kč, není ale pro každého

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Indii se začala prodávat druhá generace počítačového tabletu Aakash, který je dílem britské společnosti Datawind. V běžném prodeji je novinku možné pořídit za 2263 indických rupií (825 Kč). Ještě levněji vyjde přístroj studenty, díky podpoře indické vlády za něj zaplatí jen 1130 rupií (411 Kč).

Foto: Datawind

Aakash 2

Článek

Aakash 2 je nejlevnějším počítačovým tabletem na světě. Indičtí zákonodárci věří, že díky agresivní cenové politice „výrazně podpoří rozvoj počítačové gramotnosti v celém státě“. Upozornil na to server TechiFire s tím, že novinka se nebude mimo indický trh prodávat.

Kvůli nízké ceně samozřejmě tablet nepatří mezi ty nejvýkonnější přístroje na trhu. Bezproblémově však zvládá prohlížení internetu, čtení elektronických knih i tvorbu poznámek. Problém pro něj není ani přehrávání videa.

Foto: Datawind

Aakash 2

Novinka má sedmipalcový dotykový displej, který je schopný stejně jako většina dnešních tabletů více dotyků najednou. Pracuje s 1GHz procesorem Cortex A8, 512 MB operační paměti a 4GB úložným prostorem. Ten je možné navíc rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD.

Ve výbavě nechybí ani vestavěná webkamera, aby bylo možné tablet využít také při videokonferencích. K internetu se je možné připojit výhradně prostřednictvím WiFi sítí, model s 3G rozhraním se nevyrábí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám