Hlavní obsah

Nokia ukáže světu svůj první tablet příští týden

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden ve čtvrtek ukáže společnost Microsoft světu finální verzi operačního systému Windows 8. Na akci budou k vidění i první počítače a tablety s novým systémem. Podle neoficiálních informací mezi nimi nebude chybět ani první tablet finské Nokie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Informace o chystaném tabletu od Nokie se objevily už na jaře. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM.

Příchod finského tabletu nepřímo potvrdil také šéf Nokie Stephen Elop. „Nepřinesli jsme žádné počítačové tablety… Ale příležitost je velice jasná,“ uvedl Elop v rozhovoru pro server ABC News. Podle něj zákazníci Nokie stále hledají dokonale fungující ekosystém mezi smartphonem, tabletem a počítačem.

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázkuvylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám