Hlavní obsah

Sony stahuje z prodeje svůj nový tablet kvůli výrobní vadě

Novinky, mif

Společnost Sony zastavila prodej svého nového počítačového tabletu Xperia S. Objevila se u něj totiž výrobní vada. Zároveň bude výrobce zákazníky žádat o navrácení již zakoupených přístrojů, aby je mohl bezplatně opravit. Uvedl to server Phone Arena.

Foto: Sony

Sony Xperia tablet

Článek

Celý kámen úrazu je v tom, že tablet Sony Xperia S se prezentuje jako voděodolný. To je koneckonců i jedna z jeho největších předností. U řady vyrobených přístrojů se ale ukázalo, že zadní kryt netěsní s displejem tak, jak by měl.

Foto: Sony

Sony Xperia tablet

To by mohlo za určitých okolností způsobit nenávratné poškození přístroje, proto tablety Sony stahuje k opravě. Podle informací agentury Reuters se výzva týká více jak sto tisíc zákazníků z Evropy, USA a Japonska. Zda se vadné kusy mohly objevit také na českém trhu, Sony neuvedlo.

Tablet Xperia je založený na operačním systému Android 4.0 a má monitor o úhlopříčce deset palců. Přístroj působí luxusním dojmem, a to díky kompaktním rozměrům i výrobním materiálům. Tělo tabletu je totiž zhotoveno ze slitiny hořčíku a jeho displej je nepatrně menší než u iPadu.

Foto: Sony

Sony Xperia tablet

V zahraničí se tablet Sony Xperia S prodává od začátku září. Verze s 16GB pamětí stojí 399 dolarů (7900 Kč) a model se 64 gigabyty je pak možné pořídit za 599 dolarů (11 900 Kč).

Stejně jako u chystaného prvního tabletu od společnosti Microsoft bude možné koupit verzi s klávesnicí, která bude zároveň krytem, za příplatek 99,99 dolaru (2000 Kč). Ta bude sloužit jak pro psaní, tak jako podstavec zařízení při sledování filmů.

Foto: Sony

Sony Xperia tablet

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám