Hlavní obsah

Asus chystá nový mobil, který nahradí tablet i notebook

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus začala novinářům rozesílat pozvánky na akci v Miláně a Taipei, kde se chystá odhalit druhou generaci svého chytrého telefonu PadFone, který dokáže nahradit tablet i notebook. První verze se přitom v České republice začala prodávat teprve minulý měsíc.

Aktuálně nabízený Asus PadFone

 
Článek

Tisková konference k novince je naplánována na 16. října. Podle serveru Notebook Italia by měl nový PadFone přinést především vyšší výkon. Postaven totiž bude na čtyřjádrovém procesoru Qualcomm Snapdragon S4 a grafickém čipu Adreno 320.

Na stejných hardwarových součástkách jsou postaveny nové chytré telefony Xiaomi MI2 a LG Optimus G a podle výsledků zahraničních testů výkonnější platforma zatím neexistuje. Jako základ pro své zařízení plánují tento výkonný mobilní čipset použít i další výrobci, například HTC u prvních modelů s operačním systémem Windows Phone 8. [celá zpráva]

Foto: Asus

Asus PadFone

Ostatní parametry zatím výrobce neprozradil. Podle neoficiálních informací by ale měl mít telefon stejně jako předchozí generace 4,3palcový displej s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, promění se v tablet a začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palce a rozlišením 1280x800 pixelů.

Jako notebook bude novinku možné používat v případě, že k ní připojíte odnímatelnou klávesnici. Ta se aktuálně prodává pro první verzi PadFonu za tři tisíce korun. Základní balení s telefonem a dokovací stanicí ve tvaru tabletu pak vyjde na 17 000 Kč.

Za jakou cenu se bude prodávat PadFone 2 a kdy přesně se objeví na pultech obchodů, zatím není známo.

Foto: Asus

Asus PadFone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám