Hlavní obsah

Cenová revoluce: konkurenta iPadu nabídne Amazon za 3000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina renomovaných výrobců nabízí své počítačové tablety za cenu okolo 10 000 korun. Prakticky neznámí čínští výrobci pak nabízejí některé modely i za méně než pět tisíc. Společnost Amazon se však rozhodla rozpoutat cenovou válku, svůj nejnovější tablet Kindle Fire plánuje prodávat za 3000 korun. Podle zahraničních pozorovatelů tak Applu vyroste velice silná konkurence, uvedl server TechRadar.

Foto: Amazon

Nové tablety Kindle Fire od Amazonu

Článek

Aktuálně nabízená první generace tabletu Kindle Fire se v Česku prodává za pět a půl tisíce korun, v zahraničí ještě o více jak tisícovku levněji. Má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů a dvoujádrový procesor. Hmotnost jen mírně přesahuje 400 gramů a tloušťka je jen 11 mm. K internetu se připojuje pouze pomocí WiFi sítí.

Nový Kindle Fire se jmenuje stejně, zakoupit kromě něj bude možné také vylepšené verze s přídomkem HD. Základní model je svým vzhledem prakticky k nerozeznání od první generace tabletu. Je ale výkonnější, má více operační paměti a hlavně stojí méně – prodávat se bude za 159 USD (3000 Kč).

Fire HD pak bude nabízen ve dvou různých velikostech. Model se sedmipalcovou obrazovkou nabídne vyšší rozlišení (1280 x 800 pixelů) a ještě výkonnější hardware. Navíc je vybaven bezdrátovou technologií Bluetooth i HDMI výstupem. Jeho cena bude činit 3850 Kč.

Foto: Amazon

Nový Kindle Fire

Nejvýkonnější bude Fire HD s 8,9palcovou obrazovkou. Ten totiž nabídne dvoujádrový 1,5GHz procesor. Lepší bude také rozlišení displeje, a to rovnou Full HD (1920 x 1200 obrazových bodů). I přesto se jeho cena nepřehoupla přes šest tisíc korun, prodávat se bude za 5800 Kč.

Menší model HD a základní Kindle Fire by se v obchodech měly objevit už v průběhu následujících dvou týdnů. Nejvýkonnější Fire HD s 8,9palcovým displejem se začne prodávat až v listopadu.

Foto: Amazon

Kindle Fire s 8,9palcovou obrazovkou

Na cenu bude lákat také Apple a Microsoft

Amazon ale není jediný, kdo chce ceny nastavit proklatě nízko. Například Microsoft bude svůj tablet prodávat za 4000 Kč. Řeč je o základní verzi postavené na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony. Prodávat se bude ale také výkonnější varianta za 16 tisíc, která bude konkurovat především ultrabookům. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Pro srovnání, druhou generaci iPadu je možné zakoupit za 10 000 a třetí za 12 000 korun. Na cenovou válku se ale chystá podle neoficiálních informací také společnost Apple. Už příští týden by měla představit menší verzi jablečného tabletu s pětitisícovou cenovkou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám