Hlavní obsah

Apple požádá soud o zákaz prodeje chytrých telefonů a tabletů od Samsungu

San Francisco

Nad společností Samsung se stahují mračna. Poté, co soud jihokorejskému elektronickému gigantu nařídil zaplatit rekordní odškodnění v přepočtu více než 20 miliard korun, jeho rival Apple nyní požaduje zákaz prodeje některých počítačových tabletů a chytrých telefonů Samsungu. Předběžným opatřením chce Apple zabránit prodeji výrobků do doby, než se s definitivní platností rozhodne v klíčovém sporu, který mezi sebou obě firmy vedou o patenty.

Foto: Samsung

Galaxy S 4G

Článek

Svůj požadavek společnost Apple zformulovala v materiálech, které hodlá v následujících dnech předat soudu, uvedla agentura Reuters. V případě, že soud vydá předběžné opatření, z pultů obchodů ve Spojených státech zmizí například smartphone Galaxy S 4G či Droid Charge.

Apple podal na Samsung žalobu, ve které tvrdí, že jihokorejský rival od něj okopíroval design a některé charakteristické funkce telefonů iPhone a tabletů iPad. Soud v Kalifornii dal na konci minulého týdne Applu za pravdu a nařídil Samsungu, aby za zneužití patentů zaplatil 1,05 miliardy dolarů (asi 20,8 miliardy Kč). Samsung ale avizoval, že se odvolá. [celá zpráva]

Verdikt soudu by mohl znamenat určité komplikace pro zákazníky v USA. A to v případě, že soud žádosti Applu vyhoví a předběžné opatření vydá. Pak se to dotkne řady přístrojů Samsung.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám