Hlavní obsah

Do Česka míří pohybový senzor od Asusu, který umí ovládat počítač gesty

Novinky, mif

Už v loňském roce představila společnost Asus zařízení Xtion, které dokáže ovládat počítač pouhými gesty. V českých obchodech se tento pohybový senzor začne oficiálně prodávat až tento nebo příští týden za 3190 Kč.

Foto: Novinky

Asus Xtion

Článek

Asus Xtion dokáže snímat pohyb člověka před monitorem a přenést jej do hry díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu. Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře.

Foto: Microsoft

Kinect pro Windows

Z výčtu funkcí je tedy patrné, že pohybový senzor je velice podobný Kinectu od Microsoftu. Ten se však na tuzemském trhu zatím prodává výhradně ve verzi pro televizní konzoli Xbox 360. Model podporující počítače s Windows zatím není v Česku v prodeji. [celá zpráva]

Není žádným tajemstvím, že Asus Xtion cílí také na hráče. „Již nyní je k dispozici několik oblíbených titulů - například Virtua Tennis 4 od společnosti SEGA, Need for Speed: Hot Pursuit od společnosti EA, Street Fighter 4 od společnosti Capcom, Fruit Ninja od společnosti Halfbrick Studios nebo velmi populární Angry Birds od společnosti Rovio,“ uvedl Ondřej Třetina ze společnosti Asus.

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

Přímo s pohybovým senzorem navíc dostanou bezplatný balíček tří her. „Hry Beatbooster a DanceWall nabízejí závodění a divokou taneční akci, v obou případech s podporou režimu pro více hráčů. Hra MayaFit do vašeho obývacího pokoje přivede osobního fitness trenéra, s nímž můžete procvičit celé tělo, sledovat své pokroky a přizpůsobovat si vlastní tréninkový program,“ doplnil Třetina.

Pohybový senzor od Asusu

Technické parametry:

Dosah: 0,8 m až 3,5 m

Rozhraní: USB 2.0

Zorné pole: 58° H, 45° V, 70° D

Rozměry: 18 cm×3,5 cm×5 cm

Systémové požadavky:

Procesor: Intel Core i3 nebo AMD Athlon II X4 a vyšší

Operační paměť: 2 GB a více

Operační systém: Windows 7

Grafická karta: AMD Radeon HD 5450/1GB nebo Nvidia GeForce 210/1GB a vyšší

Asus Xtion je v Česku možné již nějakou dobu zakoupitve verzi Pro, která však není určena pro koncové uživatele, ale pro vývojáře. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny verze Pro startují na 3674 Kč. V některých obchodech se ale přístroj nabízí i za více než pět tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám