Hlavní obsah

Microsoft nabídne počítačový tablet za 4000 korun

Novinky, mif

Společnost Microsoft začne na konci října prodávat svůj počítačový tablet Surface. K dispozici bude v různých hardwarových konfiguracích, přičemž nejlevnější varianta by měla stát čtyři tisíce korun. S odvoláním na důvěryhodný zdroj to uvedl server Engadget.

Microsoft Surface

 
Článek

Začátkem července internet oblétly informace o tom, že cena základního modelu by se měla pohybovat okolo 12 tisíc korun. Podle některých zahraničních analytiků ale Microsoft neměl s takovouto cenovou politikou šanci na úspěch, protože nejlevnější tablety se aktuálně prodávají už okolo 3000 Kč.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Levnější je i konkurenční iPad, druhou generaci je možné sehnat už za deset tisíc. Podle neoficiálních informací Apple navíc chystá příchod nového tabletu s pětitisícovou cenovkou. [celá zpráva]

Výrazné snížení ceny tabletu Surface by tak byl od Microsoftu logický krok, jak uspět na přeplněném trhu. Novinka bude k dispozici ve dvou verzích. Levnější se čtyřtisícovou cenovkou bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Výkonnější varianta by pak měla stát 16 tisíc korun. Právě tento dražší model by měl podle současného šéfa Microsoftu Steva Ballmera konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky.

Druhou překážkou, která by mohla zhatit úspěch tabletu Surface, je absence 3G modulu. Podle serveru TechSpot, který se odvolává na agenturu Bloomberg, nabídne novinka internetové připojení výhradně prostřednictvím standardu WiFi. To je podle některých zahraničních pozorovatelů krok zpět. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám