Hlavní obsah

iPhone 5 a iPad Mini odtajní Apple 12. září

Novinky, mif

Společnost Apple plánuje na 12. září svou pravidelnou konferenci pro novináře, na které má v plánu odhalit nový chytrý telefon iPhone 5 a zároveň i počítačový tablet iPad Mini. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval server iMore. Tomu se přitom v minulosti podařilo již několikrát přinést informace ze zákulisí, ještě než o nich společnost Apple informovala.

Foto: Reuters

Aktuálně se v obchodech prodává třetí generace iPadu

Článek

Informace o nových přístrojích zapadají do mozaiky zpráv, které na veřejnost unikly již dříve. Už v květnu se totiž hovořilo o tom, že iPad Mini se začne prodávat v říjnu za sumu okolo 5000 Kč. Odhalen by tedy alespoň podle historických prezentací Applu měl být alespoň o měsíc dříve, tedy v září.

„Sedmipalcový iPad Apple ukáže v říjnu, společně s novým iPhonem. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ prozradil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie.

Jobs malý tablet odmítal

Přípravy malého iPadu v březnu nepřímo potvrdil také zdroj ze společnosti Samsung: „Očekává se, že smlouva vzroste do konce tohoto roku na 11 miliard USD (207,5 miliard Kč, pozn. red.), a to díky plánům Applu na uvedení menšího iPadu, který bude pravděpodobně s 7,85palcovým displejem.“

Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Jobs přitom vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce nemá s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: iPhone 5 by měl mít větší displej než jeho předchůdci

iPad mini ale není jedinou novinkou, kterou podle serveru iMore Apple na zářijovou konferenci chystá. Odhalen by měl být také iPhone 5. Na internetu se již objevilo video krytu přední strany nového jablečného telefonu.

Ve videu je kryt iPhonu 5 srovnáván s předchozí generací s přídomkem 4S. Telefon bude podle klipu sice stejně široký, ale o pár centimetrů vyšší. Podle serveru Macotakara tak bude mít novinka úhlopříčku 4,07 palce. Až doposud měly přitom všechny generace telefonů od Applu 3,5palcové displeje. Změní se tak zřejmě poměr stran, což údajně zesnulý zakladatel firmy Steve Jobs odmítal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám